Drie leuke dingen die jij in Nederland kosteloos kunt doen

Een vakantie loopt vaak behoorlijk in de kosten. Natuurlijk is het duurder om naar het buitenland te gaan, maar ook in Nederland kun jij veel uitgeven. Het is dan ook altijd lekker wanneer jij kunt besparen. En wij Nederlanders zijn nou eenmaal zuinig, dus willen we het liefst zoveel mogelijk doen voor zo min mogelijk geld. Gelukkig zijn er ook de nodige gratis activiteiten in Nederland. Nu ben jij ongetwijfeld benieuwd wat je in Nederland allemaal gratis kunt doen. Aangezien dit heel wat dingen zijn, beperken wij ons in deze tekst tot de drie leukste.

 

The hague Beach

Een dagje naar zee

Is het mooi weer en zoek jij wat verkoeling? Dan zoek jij vast en zeker een waterpartij op. Wanneer je vakantie hebt, kun je er natuurlijk voor kiezen om naar zee te gaan. Dit is natuurlijk harstikke leuk, zeker wanneer je kinderen hebt. Ook wanneer je geen kinderen hebt, is het absoluut de moeite waard om een dagje naar zee te gaan. Bovendien is dit een activiteit die jij gratis kunt ondernemen. Het enige waar jij voor moet betalen, is de vervoerskosten om aan zee te komen. Woon jij dichtbij? Dan kost het je helemaal niks, want dan kun je natuurlijk gewoon met de fiets of te voet naar het strand.

Vliegtuigen spottenaircraft

Verblijf jij gedurende je vakantie in het westen van Nederland? Dan ga je vast en zeker een dagje naar zee. Zoek jij echter nog een andere gratis activiteit die jij tijdens je vakantie kunt doen? Trek dan eens naar Schiphol. Je kunt je hier namelijk prima een dag vermaken met het spotten van vliegtuigen. Dagelijks vertrekken er namelijk grote hoeveelheden vluchten vanaf deze luchthaven, waardoor er een grote diversiteit aan vliegtuigen voorbijkomt. En wat mooi meegenomen is, is dat jij niets hoeft te betalen voor deze activiteit. Althans, wanneer je de vliegtuigen van buiten de luchthaven gaat spotten.

Maak een tour door Amsterdam

Een dagje weg naar Amsterdam kost behoorlijk wat geld. Het is daarom ook lekker wanneer jij geld kunt besparen tijdens een bezoekje aan de hoofdstad. In dat geval kun jij natuurlijk een tour maken door de stad. Een Amsterdam city trip kost je namelijk niets. Althans, wanneer jij je beperkt tot het aan de buitenkant bekijken van de bezienswaardigheden. En daar heb je er genoeg van in Amsterdam! Wil jij zoveel mogelijk zien? Dan kun je nog wel een fiets huren in Amsterdam. Dit is weliswaar niet gratis, maar kost je ook geen rib uit je lijf.

5 thoughts on “Drie leuke dingen die jij in Nederland kosteloos kunt doen

 1. Ik heb het helaas niet al te breed, maar wil zo af en toe toch ook wel eens wat leuks doen met mijn kinderen. Gelukkig hoeft weinig geld hebben dan geen beperking te zijn. Er zijn in Nederland namelijk genoeg dingen die niet veel kosten of zelfs gratis zijn. De drie hierboven genoemde dingen heb ik ook al eens gedaan en het is zeker de moeite waard!

  Reply
 2. Wauw, handige tips! Ik heb zelf die van het vliegtuigspotten uitgeprobeerd met mijn zoontje en het is inderdaad fantastisch. Gewapend met twee stoeltjes, twee verrekijkers en een fototoestel zijn we naar Schiphol getrokken en we hebben daar een onvergetelijke dag beleefd. We hebben besloten dit zeker vaker te gaan doen!

  Reply
 3. Inderdaad drie dingen die je kosteloos kunt doen ja. Gelukkig zijn er nog veel meer mogelijkheden in ons mooie landje. De Nederlanders staan bekend als gierig, maar kijk eens hoeveel je wel niet gratis kunt doen in Nederland. En daar hoor je nooit eens iemand over. Mag van mij wel eens wat vaker over geschreven en gesproken worden!

  Reply
 4. Jammer dat er in ons land tegenwoordig nog maar zo weinig kosteloos gedaan kan worden. Vroeger kon je nog heel veel plekken gratis en voor niets bezoeken, maar dat is vandaag de dag niet meer het geval. Ook al vragen bepaalde attracties slechts een paar euro, ik blijf het toch jammer vinden. Al begrijp ik natuurlijk ook heel goed dat deze mensen ook brood op de plank moeten krijgen.

  Reply
 5. Ik zocht nog naar gratis activiteiten ten tijde van de coronacrisis en deze zijn perfect. Op het strand heb je genoeg ruimte om 1,5 meter afstand te kunnen houden. Ook vliegtuigspotten is inmiddels weer mogelijk, omdat er weer gevlogen wordt. Zelf zou ik alleen wel betalen voor een tour door Amsterdam. Daarnaast zou ik hem niet te voet, maar per fiets afleggen. Je vermijdt in dat geval de mensenmassa’s en dat is een stuk prettiger in deze tijd.

  Reply

Post Comment