Nederlandse plaatsen die jij in december kunt bezoeken

In december staat heel Nederland in het teken van kerst. In deze maand is het in vrijwel alle steden in Nederland één en al gezelligheid. Woon jij niet in een stad en wil je weleens wat van die kerstsfeer proeven? Dan weet jij mogelijk niet naar welke stad jij het beste kunt gaan. En dat is je goed recht, want niet iedere stad besteedt evenveel aandacht aan de kerstdagen. Wil jij naar een stad of plaats die veel aandacht besteed aan kerst? Dan heb je geluk. Wij noemen in deze tekst namelijk drie Nederlandse plaatsen die jij in de decembermaanden het beste kunt bezoeken.

Valkenburg

Valkenburg

Wanneer mensen aan kerst denken in combinatie met een plaats in Nederland, wordt Valkenburg vaak als eerste genoemd. Velen bestempelen Valkenburg zelfs als dé kerststad van Nederland. Dat is op zich ook vrij logisch. De grotten in Valkenburg worden in de decembermaanden namelijk omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. Wanneer jij deze plaats in december bezoekt, kun jij langs kilometers kerstaccessoires struinen. Is het buiten koud? Dat is geen probleem. In de grotten is het namelijk een stuk warmer, waardoor jij geen kou hoeft te vatten.

Deventer

Wil jij kerst meemaken in Engelse sferen? Dan is het aan te raden in december een bezoekje te brengen aan Deventer. Hier wordt aan het einde van het jaar het Charles Dickens-festijn gehouden. Gedurende dit festijn komen bijna duizend personages uit de beroemde boeken tot leven. Het Charles Dickens-festijn gaat gepaard met een grote kerstmarkt. Hier kun jij in de decembermaanden al jouw kerstaccessoires shoppen. Kortom: Deventer is zeker een bezoekje waard in december!

Amsterdamamsterdam

Last but notleast in dit overzicht: Amsterdam. Onze hoofdstad staat in de decembermaanden namelijk helemaal in het teken van de kerstdagen. Overal in Amsterdam zie je in december de kerst terug. Zo besteden vrijwel alle horecagelegenheden er aandacht aan en ook de winkels en het centrum zijn sfeervol aangekleed. Deze periode is daarom ook uitermate geschikt voor een dagje weg naar Amsterdam. Rond de kerstdagen is het bijvoorbeeld een aanrader om een rondvaart in Amsterdam te maken. Wil je liever niet varen? Dan kun je ook een fiets huren in Amsterdam om de sfeervolle stad geheel te ontdekken.

Post Comment