Zoek jij een leuke stad voor een city trip? Ga naar Rome!

Wil jij binnenkort een city trip maken? Dan ben je mogelijk nog aan het wikken en wegen welke stad jij moet bezoeken. De kans is groot dat je kiest voor een stad binnen Europa. Logisch, want een vlucht is in dat geval niet al te duur en de reis duurt ook niet bijzonder lang. Het vinden van een stad is echter geen makkelijke opgave. Wil jij naar een stad die historie ademt? Dan kun je natuurlijk naar Berlijn of Wenen. Zoek je echter een stad waar het klimaat ook nog aangenaam is? Kies in dat geval voor Rome. In de hoofdstad van Italië kun jij niet alleen allerlei oude gebouwen bezoeken, maar het grootste deel van het jaar is de temperatuur er ook nog aangenaam. Ga jij voor Rome? Dan doe je er goed aan in ieder geval naar het Colosseum en Vaticaanstad te gaan. Hieronder vertellen wij jou waarom.

vatican

 

Het Vaticaan in Rome

 

Of je nou gelovig bent of niet, het is zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan Vaticaanstad wanneer jij in Rome verblijft. Ben je nog nooit in Rome geweest? Dan heb je er vast geen idee van dat Vaticaanstad omsloten word door de Italiaanse hoofdstad. De kleinste onafhankelijke staat ter wereld vind je ten westen van het stadscentrum van Rome. In Vaticaanstad kun je allerlei bezienswaardigheden bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de Sint-Pietersbasiliek en het Sint-Pietersplein dat voor deze basiliek ligt. Daarnaast doe je er ook goed aan een bezoek te brengen aan de Vaticaanse Musea en de Vaticaanse tuinen. Ook het Apostolisch Paleis is zeker weten een bezoekje waard. Voor jij naar het Vaticaan Rome vertrekt, doe je er goed aan alvast naar tickets te kijken. Deze kun je namelijk via het internet kopen. Dit scheelt jou niet alleen veel geld, maar ook nog eens bijzonder veel tijd. Je kunt namelijk kiezen voor tickets waardoor jij de wachtrij over kan slaan. Op deze manier heb je dus meer tijd om alle bezienswaardigheden te bezoeken.

 

Colosseum in Rome Italië

 

Het Colosseum in Rome Italië mag natuurlijk niet ontbreken wanneer we het over de bezienswaardigheden van de Italiaanse hoofdstad hebben. Sterker nog, waarschijnlijk is het Colosseum de eerste bezienswaardigheid die jou te binnen schiet wanneer je denkt aan Rome. Dit eeuwenoude bouwwerk is namelijk ongekend populair onder toeristen. Als jij het Colosseum in Rome Italië wilt bezoeken, raden wij je ook aan thuis alvast tickets aan te schaffen. Op deze manier weet je namelijk zeker dat je op de betreffende dag het Colosseum ook in mag. Het is er namelijk vaak druk, waardoor jij soms wel uren in de rij moet staan. In het ergste geval kom je deze populaire bezienswaardigheid niet eens binnen. Dit voorkom je door thuis alvast tickets voor een specifieke datum aan te schaffen.

new york

 

Liever naar een moderne stad? Kies voor New York!

 

Ben jij geen liefhebber van historie? Of ben je al eerder in Rome geweest? Dan kies je ongetwijfeld een andere bestemming voor jouw city trip. Vind je het niet erg om wat langer in het vliegtuig te zitten en wil je eigenlijk wel naar een moderne stad? Kies dan voor New York. Dit is geen goedkope trip, maar zeker de moeite waard. In de grootste stad van de Verenigde Staten barst het namelijk van de bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de New York Empire State, het Vrijheidsbeeld en Broadway. En zo zijn er nog talloze bezienswaardigheden die jij in New York kunt bezoeken.

Post Comment